Vermeulen & Cliquet

Relatietherapie met twee therapeuten

 

  • “Als hij maar meer thuis zou zijn...” en zij minder geld zou uitgeven...”
  • “Indien die ander er niet was geweest, zou het nu nog steeds goed gaan ...”
  • “Toen de kinderen er nog niet waren, was alles anders tussen ons...”
  • “Ik begrijp niet dat hij me niet begrijpt...”
  • “Kwam m’n partner maar uit een gezin zoals ik...”
  • “Alweer geen seks...”
  • “We hebben elkaar niets meer te vertellen en zelfs daar wordt over gezwegen ...”
  • “Wij hebben het erg goed met elkaar, maar over dat ene punt krijgen we steeds ruzie...”
  • “Soms denk ik : is dat het nu? Wat wil ik nog meer?”

 

Relatietherapie voor als je samen in de knoop zit

 

Relatietherapie kan een manier zijn om een antwoord te vinden op jullie vraag, om helderheid te krijgen in een chaos, om weer verder te kunnen of om een verdieping van je relatie te bewerkstelligen.

Wij, Kate Cliquet en Harrie Vermeulen begeleiden samen partners met relatieproblemen, huwelijksproblemen, seksuele problemen opvoedingsproblemen, communicatieproblemen enz.

Als gestalttherapeuten kijken wij naar jullie relatie en niet zozeer naar twee individuen. Jullie relatie is als het ware een derde aanwezige. Wanneer blijkt dat een individueel probleem van één van de partners om verwerking vraagt, kunnen wij door verwijzen naar individuele therapie. In relatietherapie kijken we hoe dit probleem speelt tussen de twee partners.

Waarom relatietherapie met twee therapeuten?

Iedere therapeut heeft zijn eigen kwaliteiten en twee zien er meer dan een. Mannen en vrouwen kunnen relaties bijvoorbeeld anders beleven.

Bovendien kunnen wij als therapeutenpaar model staan voor hoe je als partners met elkaar om kan gaan. Het gevolg is, dat het therapeutisch proces intensiever is en sneller verloopt en er meer garantie is dat beide partners zich begrepen voelen.

Wij zijn niet de enige die relatietherapie met twee therapeuten geven. Een overzicht van andere Gestalttherapeuten met een gelijke werkwijze vindt u hier.

 

 

Relatietherapie, 2 partners

 

Relatietherapie is luisteren naar elkaar, praten tegen elkaar, leren omgaan met de verschillen van elkaar en is inzicht verwerven over hoe jullie samen de relatie steeds opnieuw creëren.

Mannen en vrouwen denken, voelen en handelen vaak op een verschillende manier. Door de aanwezigheid van twee therapeuten, een man en een vrouw, wordt de dynamiek snel zichtbaar en wordt voorkomen dat één van de partners het gevoel krijgt meer of minder gezien te worden dan de ander.

Voor relatietherapie richten wij ons niet enkel en alleen tot man-vrouw relaties. Ook bij conflictsituaties in andere relaties zoals bijvoorbeeld: broer-zus, moeder-dochter, buren, werknemer-werkgever, homoseksuele relaties kan relatietherapie helend zijn. We hebben ook ervaring met mensen die worstelen om een relatie aan te gaan.

Crisis in een relatie kan vaak heel lastig zijn maar kan ook groei betekenen of een zoektocht naar een nieuwe fase in de relatie. Relatietherapie kan hard zijn, spannend en eng maar ook hoopgevend, bevrijdend of stimulerend.

We starten met een kennismakingsgesprek om te kijken of relatietherapie relevant is. Wanneer wij in overleg met de partners besluiten relatietherapie te starten, volgt er een intakegesprek. Daarna begint het echte werk. De duur van de therapie is variabel maar na ongeveer vijf sessies vaak verhelderend. We eindigen steeds met een afrondingsgesprek.

Relatietherapie met twee therapeuten


Bijscholing op het gebied van relatietherapie:

“Partners werken met partners”
Greet Cassiers & Ernst Knijff

“ Het koppel in gestalt”
Annet Lampe – gestalttherapie & contextuele therapie

“ Familieopstellingen”
Ria Verlinden, Greet Cassiers, Daan Van Kampemhout - Multi-di-mens

“ Nieuw samengestelde gezinnen”
Leen Vanderplas – Gestalttherapeute & integratieve kindertherapeute

 
 

Berg en Dalseweg 102 | 6522 BS Nijmegen | telefoon 024-3224788