Vermeulen & Cliquet

Gestalttherapie

Wat mag je verwachten van gestalttherapie?

Door het niet kunnen vervullen van wezenlijke behoeften ontstaan er obstakels die een verdere, persoonlijke groei in de weg staan. Bij gestalttherapie komen we dit soort blokkades tegen in de vorm van: gevoelens van onvrijheid, onzekerheid, angsten, irritaties, lust, lichamelijke klachten, etc.

GestalttherapieIn gestalttherapie word je je hiervan bewust doordat je de aandacht richt op hoe je in denken, voelen en doen reageert op je omgeving. Je leert daardoor beter op eigen benen staan; om je eigen weg te gaan, die bij ju past en die je zlf hebt gekozen. Waar je achter staat.

Deze psychotherapie werkt in het hier-en-nu. I.p.v. te zoeken naar het 'waarom' kijken we naar het 'hoe'. Bijvoorbeeld: 'Waarom ben ik zo geremd?' wordt een onderzoek naar 'Hoe rem ik mezelf af?'.

Voor artsen, hulpverleners en opleidingsinstituten geven wij ook lezingen en traingen over de mogelijkheden van gestalttherapie.

Gestalt staat voor 'geheel'.

Deze psychotherapie richt zich op vragen als:

Hoe kan je als persoon in jouw grote geheel en dat van je omgeving optimaal functioneren? En hoe kan je je leven weer zo inrichten dat het in overeenstemming is met wat je echt wilt.

Ieder mens en dus ook jij, draagt een dosis vitaliteit in zich. Het gaat erom die vitale energie te mobiliseren en voor je te laten werken.

 

 

 

Beeld: "Groei" 
Harrie Vermeulen

 
 

Berg en Dalseweg 102 | 6522 BS Nijmegen | telefoon 024-3224788